در دسامبر ۲۰۱۹، پنومونی ویروسی ncov-2019 از شهر Wuhan (چین، هوبی) شروع به همهگیری کرده و بهسرعت گسترش پیدا کرد. تشخیص ابتدایی، جداسازی درست و مناسب ویروس جدید کرونا به دلیل عدم واکسن درمانی خاص و داروی ضدویروسی اختصاصی حیاتی به نظر میرسید. استفاده از CT اسکن قفسهی صدری بهعنوان یک ابزار غربالگری برای بیماران مشکوک به ncov-2019 هنوز موردتردید بود. در مطالعهی حاضر که توسط Xingzhi و همکاران در چین بعد از شیوع ویروس کرونای جدید انجام گرفت، بر روی برخی از بیماران که ازلحاظ بالینی و تاریخچه شباهت زیادی به عفونت ncov-2019 داشتند؛ اما نتیجهی اولیه RT-PCR آنها منفی بود، مورد ارزیابی قرار گرفت. یکی از اصلیترین علل نتایج منفی کاذب RT-PCR احتمالاً مواد اولیه ناکافی برای تشخیص (نمونه بافت ارسالی) و استخراج نامناسب اسیدنوکلوئیک از نمونههای بالینی است.
در یک مطالعه چاپشده در ژورنال رادیولوژی بر روی بیش از ۱۰۰۰ نفر بیمار مشخص شد که CT از قفسه سینه در تشخیص بیماری کروناویروس جدید ۲۰۱۹ بهتر از تست آزمایشگاهی است. محققان به این نتیجه رسیدهاند که CT میتواند بهعنوان غربالگری اولیه COVID-19 مورداستفاده قرار گیرد.
ازآنجاییکه هنوز هیچ راه درمان و واکسنی برای COVID-19 وجود ندارد، ضروری است که بیماری در مرحله اولیه تشخیص داده شود و بلافاصله فرد بیمار از افراد سالم ایزوله شود.
با توجه به آخرین دستورالعملهای منتشرشده توسط دولت چین به بهعنوان تعیینکننده اصلی بستری بیماران، شخیص COVID-19 باید با reverse-transcription polymerase chain reaction (RT-PCR) یا توالییابی ژنی نمونههای خونی یا تنفسی تأیید گردد؛ اما به دلیل وجود محدودیتهایی مانند جمعآوری نمونه، انتقال آنها و عملکرد کیتها، نرخ مثبت شدن RT-PCR برای نمونههای سواپ حلق در ابتدای شروع بیماری ۳۰ تا ۶۰ درصد گزارششده است. در فوریت پزشکی سلامت رایج حساسیت پایین تست RT-PCR باعث میشوند که تعداد زیادی از بیماران COVID-19 بهموقع شناسایی نشده و تحت مراقبت قرار نگیرند. علاوه بر این به دلیل مسری بودن شدید بیماری، حامل ریسک آلوده کردن جمعیت بزرگتری خواهد بود.
تا ۹ فوریه ۲۰۲۰، ۳۷۲۹۴ مورد تأییدشده و ۲۸۹۴۲ مورد مشکوک بیماری کرونا ویروس ۲۰۱۹ (COVID-19) در چین گزارش شد (۲). در مواجهه با این رویداد بزرگ عفونی بهداشت عمومی، کادر پزشکی تحتفشار روحی و روانی قرار دارند. برای مبارزه بهتر با شیوع COVID-19، بهعنوان بزرگترین بیمارستان عالی آموزشی در استان هونان، بیمارستان دوم شیانگی دانشگاه مرکزی جنوبی (Central South University) بخش قابلتوجهی از تحقیقات در مورد بیماران مشکوک را به عهده دارد.
این بیمارستان یک درمانگاه تب ۲۴ ساعته، دو بخش غربالگری بیماران مشکوک به عفونت خفیف و یک بخش غربالگری بیماران مشکوک به عفونت شدید را ایجاد کرده است. علاوه بر کادر پزشکی اصلی در بخش بیماران عفونی، پرسنل پزشکی داوطلب از چندین بخش دیگر استخدامشدهاند.
کرونا ویروس جدید تاکنون دهها هزار نفر در چین را آلوده کرده است و بهسرعت در سراسر جهان در حال گسترش است. سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (COVID-19) را یک فوریت بهداشت عمومی با دغدغه بینالمللی اعلام کرده و دستورالعملهای موقت در مورد مدیریت بیمار را منتشر کرده است (۲). گزارشهای اولیه منتشرشده از ووهان، مرکز شیوع پدید آمده، نشان میدهد که تظاهرات بالینی این عفونت، تب، سرفه و تنگی نفس است که شواهد رادیولوژیکی از ذاتالریه ویروسی را نشان میدهد. تقریباً ۱۵ تا ۳۰ درصد از این بیماران مبتلابه سندرم تنفسی حاد (ARDS) شدند. دستورالعملهای موقت WHO توصیههای کلی را برای درمان ARDS در این نسخه ارائه داده است، ازجمله این نکته که باید بیماران مراجعهکننده با هیپوکسمی مقاوم و صعبالعلاج (refractory hypoxemia) به مراکز تخصصی که قادر به انجام ECMO هستند، فرستاده شوند.
تصمیمگیرندگان باید بهسرعت دادههای مختلف را از متخصصان مختلف در چندین رشته به دست آورند، شکافهای مربوط به دیتاهای ازدسترفته را رفع و پس از آنالیز اپیدمیولوژیک آن را به یک مجموعه عملیاتی از تصمیمات برای کنترل بیماری تبدیل کنند. روشهای تحلیلی را میتوان برای مراحل اختصاصی پاسخ در سه مرحله تعریف کرد: تحقیقات، مقیاس بندی و کنترل. این رویکردها عبارتاند از: برنامههای کاربردی بهبودیافته از روشهای کمّی برای تولید توصیفهای اپیدمیولوژکی مشخص از شیوع بیماری، تحقیقات قوی از عوامل معمولی و خطرساز، ابزار برای ارزیابی نیازهای پاسخگویی، شناسایی و نظارت بر عملکرد بهینه مداخلات یا ترکیب مداخلات و پیشبینی برنامههای پاسخدهی. علم دادهها و روشهای کمّی میتوانند تصمیمگیری را در پاسخ به شیوع بیماری بهبود بخشند. برای تحقق این مزایا، ما باید یک رویکرد ساختاریافته را توسعه دهیم کمیت و جمعآوری بهموقع دیتا در زمان شیوع، ایجاد تیمهای تحلیلی در ساختار پاسخ و تعیین دستور کار تحقیقاتی برای تجزیهوتحلیل دادهها در پاسخ شیوع را ارتقاء دهد. این مقاله بخشی از موضوع «مدلسازی شیوع بیماریهای عفونی در انسان، حیوانات و گیاهان پیشبینی و کنترل همهگیر» است.
طغیان بیماری کرونا ویروس جدید سال ۲۰۱۹ (COVID-19) که قبلاً بهعنوان ۲۰۱۹-nCoV شناخته میشد از شهر Wuhan، استان Hubei کشور چین در اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد. این طغیان در ۳۰ ژانویهی ۲۰۲۰ توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) بهعنوان یک وضعیت اورژانسی برای بهداشت عمومی در سطح بینالمللی معرفی شد (۱). COVID-19 بهعنوان یک بیماری نوظهور، توجه محققان زیادی را به خود جلب کرده است. بر اساس آخرین گزارش Nature، حداقل ۵۴ مقالهی آکادمیک در ژورنالهای انگلیسیزبان تا ۳۰ ژانویهی ۲۰۲۰ به چاپ رسیده است. نتایج جستوجو در بانکهای اطلاعاتی مهم چین مانند China National Knowledge Interne و DATA WANFANG نشان میدهد که تا ۳ فوریهی ۲۰۲۰ تنها ۲۳ مقاله به زبان چینی در مورد COVID-19 به چاپ رسیده است. این مقالات عمدتاً بر اپیدمیولوژی، ویژگیهای کلینیکی، ساختار و یا ژنتیک کرونا ویروس ۲ (SARS-CoV-2) متمرکز بودهاند.
ایتالیا اعلام کرده است که از ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۰ تعداد موارد تأییدشده ناشی از ویروس Covid-19 سریعاً افزایشیافته است. تحقیقات اولیه توسط مقامات ایتالیایی نشان داده است که دستههای مختلفی از موارد آلوده در مناطق مختلف شمال ایتالیا یافت شده است که نشانه انتقال محلی این ویروس است.
تیمی از متخصصان WHO و ECDC به رهبری WHO، دوشنبه ۲۴ فوریه به ایتالیا آمدند تا مقامات ایتالیایی را در درک اوضاع حمایت کنند. کارشناسان WHO در زمینههای مدیریت بالینی، پیشگیری از عفونت و کنترل، نظارت و ارتباط با خطر حمایت میکنند. درحالیکه انتقال Covid-19 منطقهای از فردبهفرد در کشورهای خارج از چین پیشبینی میشد، افزایش سریع در موارد گزارششده در ایتالیا در طی دو روز گذشته نگرانکننده است. بااینحال، باید توجه داشت که بر اساس اطلاعات موجود، در اکثر موارد (۴ مورد از هر ۵ مورد) افراد علائم خفیف یا بدون علائم را تجربه میکنند.
ما دانشمندان بهداشت عمومی هستیم که پیگیر فوریت بیماری کروناویروس جدید ۲۰۱۹ (COVID-19) هستیم و در مورد تأثیر آن بر سلامت و تندرستی جهانی بسیار نگران هستیم. ما دانشمندان، متخصصان بهداشت عمومی و بهویژه متخصصان پزشکی چین باپشتکار، مراقبت نمودیم و بهطور مؤثر کارکرده این تا بیماری را سریع شناسایی نموده. put in place significant measures تا اثر آن را کاهش دهیم و این نتایج را بهصورت شفاف با سازمان جهانی بهداشت در میان بگذاریم. این تلاش به همراه شیوع آن اقدامات قابلتوجهی برای کاهش انجام دهید و تأثیر آن و نتایج آنها را بهصورت آشکار یا بهداشت جهانی به اشتراک بگذاریم این تلاش بسیار قابلتوجه بوده است.
ما این بیانیه را با همبستگی با همه دانشمندان و متخصصان سلامت که ادامهدهنده حفظ زندگی و حفاظت از سلامت جهانی در طول مدت چالش شیوع COVID-19 هستند، امضا کردهایم. در مقابله با این تهدید ویروسی جدید ما همه باهم هستیم همراه با همتایان چینی خود در خط مقدم هستیم.