۱- امکان استفاده از توانعلمی سازمانهای بین المللی مانند یونسکو و فائو.
۲- امکان استفاده از وامهای اعطایی از سوی سازمانهای بینالمللی.
۳- با تصویب قانون سرمایهگذاری خارجیان در ایران که اخیر مراحل قانونی را در مجالس قانونگذاری طی کرده است و نیز مجوز قانونی برای جلب سرمایهگذاران ایرانی مقیم خارج، امکان استفاده از چنین تسهیلاتی فراهم شده است.
۴- امکان جلب مشارکتمردمی و سرمایهگذاران بخش خصوصی که مورد توجه دولت محترم جمهوریاسلامیایران است.
۵- پشتیبانی و حمایت سیاسی از توسعه برنامههای مرتبط با زیستفناوری در هیات محترم دولت جمهوری اسلامی ایران.
۶- اولویت دادن به برنامه های تحقیق و توسعه و حمایت از فعالیتهای تحقیقاتی مرتبط با فناوریهای نوین و پیشرفته در سرلوحه کاری سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور.
۷- دسترسی نسبتا سهل و آسان به دانش فنی، تجهیزات و مواد مورد نیاز رشتههای زیستفناوری در سطح جهان که در صورت جلب همکاری وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه دسترسی به این امکانات با سهولت بیشتری انجام خواهد شد.
۸- کشور ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای رقیب، از ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری غنی و بکری برخوردار است، میتوان از این نعمت خدادادی برای توسعه فعالیتهای تحقیقاتی در رشتههای مختلف زیستفناوری بهره برداری کرد.
۹- گوناگونی زیستبوم ایران و دسترسی به آبهای خلیج فارس، دریایعمان و دریایخزر از دیگر نعمات خدادادی است که می توان ضمن بهرهبرداری علمی از منابع موجود در آنان، از این منابع برای اجرای پروژههای مشترک علمی با کشورهای پیشرفته جهان بهره برداری نمود.
۱۰- محصولات زیستفناوری نوین به دلیل ارزش افزوده بسیار زیاد، وجودمواد خام و اولیه فراوان در ایران و سرمایه بری نسبتا کم می تواند در مقایسه با دیگر بخشهای ارزبره ارزآوری قابل توجهی داشته باشد.
۱۱۔ بین ۸۰۰ تا ۱۴۰۰ نفر ایرانی مقیم خارج از کشور که بهویژه در کشورهای آمریکا و کانادا تحصیل کرده اند، در رشته های مختلف زیست فناوری مشغول به انجام پروژههای تحقیقاتی هستند. چنان چه زمینه کار و بستری مناسب در داخل کشور فراهم شود، به سهولت می توان از وجود این نیروهای متخصص و محقق جهت پیشبرد فعالیت های تحقیقاتی، آموزشی و پروژههای مشترک بهره برداری نمود.
۱۲- به دلیل پیشرفتهای قابل توجه جامعه علمی، فنی و مهندسی ایران در زمینه های صنعتی، میتوان در صورت جستجوی مستمر و سازمانیافته بخشی از تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و نیز تجهیزات مورد نیاز برای تولید انبوه محصولات آزمایشگاهی را در داخل کشور تولید نمود و برحسب نیاز از دانشفنی کشورهای دوست و قابل اعتماد نیز بهره برداری کرد.
۱۳- در صورت پیشرفت ایران در زمینه زیست فناوری، اعتماد به نفس و اقتدارملی در زمینه علمی افزایش پیدا میکند که این امر موجب کسب وجهه بین المللی شده، زمینه همکاری بیشتر را با کشورهای پیشرفته فراهم خواهد نمود.
۱۴. وجود بازار مصرف داخلی و منطقهای مناسب.
۱۵۔ امکان جلب همکاری علمی – تحقیقاتی برخی کشورهای پیشرفته اروپایی و برخی کشورهای در حال توسعه.
۱۶- وجود جمعیت جوان قابلتوجه و تحصیلکرده.