به فرآیند تعیین توالی دقیق نوکلئوتید ها دریک مولکول، سکوئنسینگ گفته می شود. دانش تعیین توالی برای تحقیق در انواع زمینه های زیستی از جمله بیوتکنولوژی ، پزشکی قانونی ، ویروس شناسی و تشخیص بیماری ها و در ارتباطات تکاملی کاربرد دارد و ژنوم موجودات مختلف( انسان ، حیوانات ، گیاهان ، وگونه های میکروبی) قابل بررسی است.
چندین روش جدید جهت سکانس یابی ژنوم می باشد که از اواسط تا آخر دهه ۱۹۹۰ در سکانس یاب های تجاری اجرا می شود. در این روش ها میلیون ها قطعه کوچک در یک زمان می توانند سکانس یابی شوند ویک مخزن وسیع از اطلاعات را به وجود بیاورند. این مخزن می تواند از لحاظ اندازه به گیگا بایت هم برسد که تقریبا معادل یک بیلیون از جفت باز ها را شامل می شود. در مقایسه، روش های قبلی یک قطعه DNA را در یک زمان می توانند سکانس یابی کنند وچیزی حدود ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ جفت باز در یک واکنش ایجاد کنند.
یک نوع روش سکانس یابی مولکول منفرد موازی شده است و تکنولوژی آن به این شکل است که از یک تراشه حاوی تعداد زیادی ازZero -mode –waveguide(ZMW) استفاده می کند. این ساختار، شش وجهی و نانوفوتونیک است که حاوی یک سوراخ مرکزی در یک روکش فلزی آلومینیومی رسوب داده شده روی یک سوبسترای سیلیکائی است. این منافذ حدودا ۷۰ قطر و۱۰۰ نانومتر عمق دارند که یک حجم مشاهده درخشان را که به اندازه کافی برای دیدن یک نوکلئوتید کوچک باشد را به وجود می آورد که هر کدام از آن ها دارای یک ماکرومولکول DNA پلی مراز تثبیت شده ویک الگوی DNA منفرد می باشند.
1 دیدگاه
[…] تعیین توالی ژن های نا […]